MIT FØRSTE SVØMMESTÆVNE 🤩

 

Du skal snart til dit første svømmestævne og mange spørgsmål melder sig. Vi har derfor samlet lidt guldkorn fra tidligere.

 

Hvad skal jeg pakke i min svømmetaske?

 

Stævneseddel og planlægningsark

Herunder ses udpluk fra en tidligere stævneseddel og et planlægningsark. Mail med disse informationer modtages normalt ca. 7-14 dage før stævnet afholdes. Her kan I se hvilke svømmere, der deltager og hvilke opgave forældrene har. Der vil også være oplysninger om mødested og mødetid.

 

Udsnit af deltagerliste

 

 

Udsnit af praktiske oplysninger

 

Udsnit af forældreopgaver

 

Stævnedag

Det er vigtigt, at man møder til tiden og er med til indsvømning (opvarmning). Mødetidspunkt kan ses på stævnesedlen.

Når man ankommer til et stævne, går svømmeren i bad og tager badetøj på. Når man kommer ind i selve svømmehallen, vil der være et afmærket område, hvor Svøm Slagelse Korsør (SSK) opholder sig. Her skal der være plads til alle de hold, der deltager fra klubben. Man sætter sig sammen med sit eget hold, så det er en god ide at få sagt godmorgen til sin træner og til holdlederen, som samtidig kan fortælle, hvor holdet sidder under stævnet – er det småt med plads, må vi bede forældre uden tjans, bedsteforældre mv. om at finde en alternativ plads.

Trænerne giver besked på, hvornår svømmerne må hoppe i vandet til indsvømning.

Vi anbefaler, at svømmerne allerede fra start lærer at holde styr på deres ting, da der kan være rigtig mange tasker og svømmere på et meget lille område. Derfor vil det være en fordel, at når man fx tager sin t-shirt og shorts af at lægge det i sin taske med det samme. Det samme gælder, hvis man har brugt sit håndklæde, badesko mv. Når man har været til indsvømning lægges briller og badehætte ligeledes i tasken.

Nogle svømmere varmer op i én svømmedragt/-shorts og afvikler stævnet i en anden. Dette behøves dog ikke på de mindste hold, men ønsker man at skifte, gør svømmeren det lige efter indsvømningen, så man er klar til stævnestart.

Det anbefales at have badesko, shorts og t-shirt på, når man ikke svømmer, for at holde varmen. Lidt senere på året har en del svømmere lange bukser og en sweatshirt på, for at holde varmen.

Åh nej, jeg er blevet syg, hvad skal jeg gøre? Du kontakter hurtigst muligt din træner og orienterer dem om dit fravær, så de kan afmelde dine løb. Trænerne orienterer holdlederne om fraværet. 

 

Hvornår skal mit barn svømme?

Umiddelbart efter denne tekst viser vi et udsnit af et gammelt stævneprogram. Programmerne bliver først tilgængelige på stævnedagen og udleveres kun til holdleder/træner. (Forældre kan fx anvende Swimify Livetiming app eller hjemmeside, ligesom holdledere og trænere anvender disse ved ”papirløse stævner”).

Holdledere, der altid selv medbringer kuglepen (flere anbefales) og overstregningstusch, hjælper svømmerne med at få skrevet, hvornår de skal svømme. Det foregår sådan, at stævneprogrammet bliver frigivet (nogle gange kan det være op mod 30 minutter før start), hvorefter holdlederne noterer følgende på svømmerens ene arm

                             

                             L – H – B    

                  (L=løb, H=heat, B=bane)

 

I udsnittet kan man se, at David Brandstrup fra SSK skal svømme 100 meter fri i løb 31, heat 1, bane 3. Holdlederen skriver i dette tilfælde følgende på svømmerens arm:

                                                                                                              

                    L31 – H1 – B3 (100 fri)

 

I næste eksempel kan vi se, at Mikkel Frimann fra SSK skal svømme 100 meter fri i løb 31, heat 2, bane 3. Her vil holdlederen notere følgende på svømmerens arm:

       

                   L31 – H2 – B3 (100 fri)

 

Hver svømmer deltager typisk i 3 løb pr. dag og nogle gange et holdkap, som deres fjerde løb.

Vi forventer ikke, at de mindste svømmere forstår alt dette til en start, men for at lære dem stille og roligt op, vælger vi at skrive på alle. Svømmerne lærer det dog meget hurtigt – og nogle gange hurtigere end forældrene 😉 Til en start fokuserer vi meget på B’et, altså hvilke bane svømmeren skal være på. Trænere og holdledere sørger for, at svømmerne kommer frem til deres pågældende løb og heat.

Under stævnet er det vigtigt, at holdlederen og træneren altid kan få fat i svømmerne. Derfor bliver svømmerne i svømmehallen, og hvis man skal på toilettet eller går ud i forhallen for at spise mv., siges dette til en holdleder/træner.

Svømmerne bliver under hele stævnet og hepper sammen med og på sine svømmekammerater. Til vores egne stævner, der afholdes i Korsør og Slagelse, hjælper ALLE forældre med at rydde op. Svømmerne får gerne en hyggestund i bassinerne under oprydning, hvor der bliver leget og brugt det sidste krudt 😊

 

En del svømmere og forældre har hentet app’en Svøm Stopur eller tilføjet hjemmesiden til deres startskærm på telefonen. Her kan svømmerne følge deres udvikling, se gamle tider, hvor mange Fina-point de har opnået mv. Det er også muligt at få info om kommende stævner - der bliver bl.a. lagt deltagerlister, officiallister, tidsplan mv. op på denne platform - men vær opmærksom på at mange stævneoplysninger kommer kort før selve stævnedagen.

Er det første gang man anvender app’en/hjemmesiden, vil man ikke kunne se data på sin svømmer, før denne har gennemført sit første stævne.

 

Vel mødt 😊